Bernt Michael Holmboes minneprisAbelprisenHolmboeprisen

Holmboesymposiet mandag 18. mai 2009

Norsk matematikkråd har tildelt Holmboeprisen 2009 til Odd Heir, Oslo handels-gymnasium, med hedrende omtale til Gerd Nilsen, Furnes ungdomskole, og Therese Hagfors, Bjørnevatn skole. I forbindelse med utdelingen av prisen arrangeres det et symposium om matematikkundervisning ved Høgskolen i Oslo. Symposiet (inkludert lunsj) er gratis og åpent for alle interesserte, men lunsjen krever påmelding (se nedenfor).

Selv om prisutdelingen kommer midt i eksamenstiden, håper vi på godt oppmøte fra lærere, studenter, lærerutdannere, matematikere og andre matematikkinteresserte!

Program for dagen

10:30 – 11:30 Prisutdeling ved statsråd Tora Aasland på Oslo katedralskole. (Alle bør være på plass 10.15!)
Vi forflytter oss deretter til Høgskolen i Oslo der det er lunsj og seminar:
12:00 – 13:00 Lunsj i Festsalen, Pilestredet 52. Lunsjen er gratis så langt plassene rekker, men krever påmelding til Tom Lindstrøm (lindstro@math.uio.no) senest 4. mai.
Seminaret er i auditorium P173 i Pilestredet (det kreves ingen påmelding):
13:00 – 13:45 Prisvinnerens foredrag. Odd Heir snakker om:
Pedagogisk bruk av digitalt verktøy
14:00 – 15:00 Ehrhard Behrends, Freie Universität Berlin:
Mathematics makes Billionaires – the Mathematics behind the Google Algorithm.
I Tyskland er Behrends godt kjent som popularisator, både muntlig og skriftlig. På engelsk foreligger boken “Five-minutes mathematics” basert på hans matematikkspalte i “Die Welt”. I foredraget vil han snakke om rangeringsalgoritmen i Google – en algoritme som har gjort Google til verdens ledende søkemotor, og opphavsmennene til milliardærer!
15:15 – 16:00 Liv Sissel Grønmo, ILS, Universitetet i Oslo:
Refleksjoner over lærerrollen.
Liv Sissel Grønmo har lang erfaring både som lærer på ungdomstrinnet og som forsker. I de senere årene har hun arbeidet mye med TIMSS der hun blant annet er prosjektleder i Norge. Foredraget er ikke primært en presentasjon av TIMSS-resultater, men en refleksjon over hva senere års forskning kan fortelle oss om læring og undervisning i matematikk.

Hjertelig velkommen

Tom Lindstrøm
Leder i Norsk matematikkråd

Oslo katedralskole
Høgskolen i Oslo
Ehrhard Behrends
ILS, Universitetet i Oslo
TIMMS Norge
Påmelding til lunsj sendes til lindstro@math.uio.no