Bernt Michael Holmboes minneprisAbelprisenHolmboeprisen

Holmboe-symposiet onsdag 26. mai 2010

Norsk matematikkråd har tildelt Holmboeprisen 2010 til Therese Hagfors, Bjørnevatn skole, med hedrende omtale til Nina Halvorsen Strand, Sogn videregående skole, og Hans-Petter Ulven, Adolf Øiens skole. I forbindelse med utdelingen av prisen arrangeres det et symposium om matematikkundervisning ved Høgskolen i Oslo. Symposiet (inkludert lunsj) er gratis og åpent for alle interesserte, men lunsjen krever påmelding (se nedenfor).

Selv om prisutdelingen kommer midt i eksamenstiden, håper vi på godt oppmøte fra lærere, studenter, lærerutdannere, matematikere og andre matematikkinteresserte!

Program for dagen

9:15 – 10:30 Prisutdeling på Oslo katedralskole. Prisen deles ut av kunnskapsminister Kristin Halvorsen. (Alle bør være på plass 9:00!)
Vi forflytter oss deretter til Høgskolen i Oslo der det er lunsj og seminar:
11:15 – 12:00 Åpning av Holmboe-symposiet etterfulgt av prisvinner Therese Hagfors' foredrag: Små barn – store matematikkgleder.
12:10 – 13:15 Lunsj i Festsalen, Pilestredet 52 (gratis, men påmelding kreves – se nedenfor)
13:30 – 14:15 Tim Rowland, University of Cambridge: Mathematics teachers' knowledge in action: a celebration
14:35 – 15:20 Janne Fauskanger, Universitetet i Stavanger: Undervisningskunnskap i matematikk: Hva er det for barnetrinnets lærere?

Prisutdelingen og symposiet er uavhengig av hverandre, og man kan godt være med på det ene, men ikke det andre. Siden årets prisvinner kommer fra grunnskolen, er symposium i år rettet spesielt mot dette skoleslaget, men de fleste utfordringene i matematikkfaget er universelle, og alle vil finne noe å glede seg over og gruble på i årets program!

Oslo katedralskole
Høgskolen i Oslo
Tim Rowland
Janne Fauskanger
Påmelding til lunsj sendes til lindstro@math.uio.no senest 15. mai